Openen – Voorbeeld Stichtingsplan

Voorbeeld Stichtingsplan – maken en invullen – Openen im WORD (doc)– en PDF


Inleiding

Het voorliggende stichtingsplan beschrijft de oprichting en doelstellingen van de Stichting [naam stichting]. Deze stichting is opgericht met als doel [doelstelling van de stichting]. In dit plan worden de verschillende onderdelen en secties van de stichting uitgebreid beschreven.

1. Oprichting

De Stichting [naam stichting] is opgericht op [datum] met als oprichters [namen oprichters]. De stichting is opgericht volgens de geldende wet- en regelgeving en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

De oprichters hebben besloten om een stichting op te richten vanwege [reden achter oprichting]. Hiermee willen zij een bijdrage leveren aan [doelstellingen van de stichting].

2. Naam en logo

De Stichting [naam stichting] heeft als officiële naam [volledige naam stichting]. Daarnaast heeft de stichting ook een logo dat wordt gebruikt ter representatie en herkenning van de stichting.

Het logo van de stichting is ontworpen met als doel [doel van het logo]. Het logo wordt gebruikt op alle officiële uitingen van de stichting, zoals briefpapier, de website en eventuele promotiematerialen.

3. Doelstellingen

De Stichting [naam stichting] heeft als primair doel [hoofddoel van de stichting]. Dit wordt bereikt door [activiteiten van de stichting]. Daarnaast heeft de stichting ook een aantal secundaire doelstellingen, namelijk:

– [Secundaire doelstelling 1]

– [Secundaire doelstelling 2]

– [Secundaire doelstelling 3]

4. Bestuur

De Stichting [naam stichting] wordt bestuurd door een bestuur bestaande uit [aantal] bestuursleden. De bestuursleden worden benoemd voor een periode van [aantal jaren]. Het bestuur heeft als taak het beleid van de stichting vast te stellen en uit te voeren.

Het bestuur vergadert [frequentie van vergaderingen] en heeft als verantwoordelijkheid om te zorgen voor een goede gang van zaken binnen de stichting. Besluiten worden genomen op basis van meerderheid van stemmen. Bij gelijkheid van stemmen heeft de voorzitter de doorslaggevende stem.

5. Financiën

De Stichting [naam stichting] is afhankelijk van financiële middelen om haar doelstellingen te realiseren. Deze middelen worden verkregen uit [bronnen van financiering]. Het bestuur draagt zorg voor een verantwoord financieel beheer en legt jaarlijks verantwoording af aan de donateurs en subsidieverstrekkers.

6. Communicatie

De Stichting [naam stichting] hecht waarde aan goede communicatie met haar doelgroepen en andere belanghebbenden. Daarom wordt er gebruik gemaakt van verschillende communicatiemiddelen, zoals:

– Website: de stichting heeft een eigen website waarop informatie over de stichting en haar activiteiten te vinden is.

– Sociale media: de stichting maakt gebruik van sociale media platforms om haar boodschap te verspreiden en in contact te komen met haar doelgroepen.

– Nieuwsbrief: de stichting verstuurt regelmatig een nieuwsbrief naar geïnteresseerden om hen op de hoogte te houden van de ontwikkelingen binnen de stichting.

7. Samenwerkingen

De Stichting [naam stichting] staat open voor samenwerkingen met andere organisaties en instanties die aansluiten bij de doelstellingen van de stichting. Samenwerkingen kunnen plaatsvinden op het gebied van [gebieden waarop samengewerkt kan worden].

De stichting streeft naar een duurzame en vruchtbare samenwerking, waarbij de belangen van beide partijen worden behartigd en de doelstellingen worden nagestreefd.

8. Evaluatie en bijstelling

De Stichting [naam stichting] evalueert haar beleid en activiteiten regelmatig om te beoordelen of deze nog aansluiten bij de doelstellingen en behoeften. Indien nodig worden er bijstellingen gedaan om de effectiviteit en efficiëntie te verhogen.

Conclusie

Het voorliggende stichtingsplan beschrijft de oprichting en doelstellingen van de Stichting [naam stichting]. Door middel van het uitvoeren van diverse activiteiten wil de stichting een bijdrage leveren aan [doelstellingen van de stichting]. Het bestuur zorgt voor een verantwoord financieel beheer en goede communicatie met alle belanghebbenden. Samenwerkingen met andere organisaties en instanties worden aangegaan om de doelstellingen te verwezenlijken. Het stichtingsplan wordt regelmatig geëvalueerd en bijgesteld indien nodig.

Voorbeeld en Model Stichtingsplan Schrijven en invullen – Openen im WORD (doc)– en PDF

Meer Voorbeeld Stichtingsplan



Stichtingsplan
Voorbeeld
PDF – WORD (doc)
Gebruikersrecensies: ⭐⭐⭐⭐⭐ 4,45

Vraag 1: Wat is een stichtingsplan?

Een stichtingsplan is een document waarin de doelen, visie, en activiteiten van een stichting worden beschreven.

Vraag 2: Wie kan een stichtingsplan opstellen?

Elke persoon of groep die een stichting wil oprichten kan een stichtingsplan opstellen.

Vraag 3: Welke informatie moet worden opgenomen in een stichtingsplan?

In een stichtingsplan moeten onder andere de doelstellingen, het bestuur, de financiële planning, en de verwachte activiteiten van de stichting worden opgenomen.

Vraag 4: Moet een stichtingsplan worden ingediend bij een bepaalde instantie?

Nee, een stichtingsplan hoeft niet te worden ingediend bij een specifieke instantie. Het is echter wel aan te raden om het plan te delen met relevante stakeholders, zoals de belastingdienst.

Vraag 5: Hoe lang is een stichtingsplan geldig?

Een stichtingsplan heeft geen vaste geldigheidsduur. Het is echter verstandig om het plan regelmatig te evalueren en indien nodig bij te werken.

Vraag 6: Wat is het verschil tussen een stichtingsplan en een beleidsplan?

Een stichtingsplan beschrijft de algemene doelstellingen en activiteiten van een stichting, terwijl een beleidsplan specifiek ingaat op het beleid en de strategieën die worden gehanteerd om die doelen te bereiken.

Vraag 7: Moet een stichtingsplan openbaar worden gemaakt?

Nee, een stichtingsplan is niet verplicht om openbaar te worden gemaakt. Het is echter vaak wel wenselijk om potentiële stakeholders en donateurs inzicht te geven in de plannen en doelen van de stichting.

Vraag 8: Kan een stichtingsplan worden gewijzigd?

Ja, een stichtingsplan kan worden gewijzigd als de doelstellingen of activiteiten van de stichting veranderen. Het is belangrijk om wijzigingen zorgvuldig te documenteren.

Vraag 9: Wat zijn de voordelen van het opstellen van een stichtingsplan?

Het opstellen van een stichtingsplan zorgt voor een duidelijke richting en structuur binnen de stichting. Het helpt bij het betrekken van stakeholders, het verkrijgen van financiering, en het behouden van een heldere focus.

Vraag 10: Zijn er voorbeelden of sjablonen beschikbaar voor het opstellen van een stichtingsplan?

Ja, er zijn diverse voorbeelden en sjablonen beschikbaar online die als basis kunnen dienen bij het opstellen van een stichtingsplan.