Openen – Schoolplan Basisschool Voorbeeld

Voorbeeld Schoolplan Basisschool – Schrijven en maken – Openen im WORD (doc)– en PDF


Inleiding

Hier begint de inleiding van het schoolplan van basisschool Voorbeeld. In deze inleiding wordt een overzicht gegeven van de visie en missie van de school en de doelen die de school wil bereiken. Ook worden de belangrijkste speerpunten en uitgangspunten van de school beschreven.

Hoofdstuk 1: Identiteit en visie

In dit hoofdstuk wordt de identiteit van de school beschreven. Hierbij wordt ingegaan op de achtergrond en tradities van de school. Ook worden de normen en waarden van de school besproken en wordt de visie van de school uitgebreid toegelicht.

Hoofdstuk 2: Onderwijskundig beleid

Dit hoofdstuk gaat dieper in op het onderwijskundig beleid van de school. Hierbij komen onderwerpen aan bod zoals het curriculum, de leerlijnen en het pedagogisch klimaat. Ook wordt er ingegaan op de wijze waarop de school omgaat met individuele leerlingen en de zorgstructuur binnen de school.

Hoofdstuk 3: Personeelsbeleid

In dit hoofdstuk wordt het personeelsbeleid van de school besproken. Hierbij komt onder andere aan bod hoe de school omgaat met de professionele ontwikkeling van het personeel, de wijze waarop het personeel wordt aangestuurd en het beleid rondom vervanging bij ziekte en verlof.

Hoofdstuk 4: Kwaliteitszorg

In dit hoofdstuk wordt het kwaliteitsbeleid van de school beschreven. Hierbij wordt ingegaan op de wijze waarop de school de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en verbetert. Ook wordt er aandacht besteed aan de wijze waarop de school omgaat met evaluaties en feedback van ouders, leerlingen en medewerkers.

Hoofdstuk 5: Financieel beleid

In dit hoofdstuk wordt het financieel beleid van de school besproken. Hierbij komt onder andere aan bod hoe het budget van de school wordt vastgesteld en verdeeld. Ook wordt er aandacht besteed aan het beleid rondom ouderbijdragen en subsidies.

Hoofdstuk 6: Communicatie en samenwerking

Dit hoofdstuk gaat in op de communicatie en samenwerking met ouders en externe partners. Hierbij wordt beschreven hoe de school de ouders informeert en betrekt bij het onderwijs. Ook wordt er ingegaan op de samenwerking met andere scholen en instanties.

Hoofdstuk 7: Huisvesting en materieel beleid

In dit hoofdstuk wordt het beleid rondom huisvesting en materieel beschreven. Hierbij komt onder andere aan bod hoe de school omgaat met het onderhoud van het gebouw en de inrichting van de lokalen. Ook wordt er aandacht besteed aan het beleid rondom veiligheid op school.

Hoofdstuk 8: Slotwoord

Hier eindigt het schoolplan van basisschool Voorbeeld met een slotwoord. In dit slotwoord wordt kort samengevat wat er in het schoolplan is beschreven en worden eventuele verdere acties genoemd.

Bijlage: Actieplan

In de bijlage wordt een actieplan opgenomen waarin de concrete doelen en acties voor de komende jaren worden beschreven. Hierbij wordt aangegeven wie verantwoordelijk is voor de uitvoering van de acties en welke planning er wordt gehanteerd.

Voorbeeld en Model Schoolplan Basisschool Schrijven en invullen – Openen im WORD (doc)– en PDF

Meer Voorbeeld Schoolplan Basisschool



Schoolplan Basisschool
Voorbeeld
PDF – WORD (doc)
Gebruikersrecensies: ⭐⭐⭐⭐⭐ 4,9

VV1: Wat is een schoolplan en waarom is het belangrijk?

Een schoolplan is een document waarin de visie, doelen en strategieën van een basisschool worden vastgelegd. Het is belangrijk omdat het richting geeft aan het onderwijs en de ontwikkeling van de school.

VV2: Hoe vaak wordt het schoolplan geactualiseerd?

Het schoolplan wordt in principe elke vier jaar geactualiseerd. Tussentijds kan het echter ook worden aangepast als er belangrijke veranderingen plaatsvinden binnen de school.

VV3: Wie is verantwoordelijk voor het opstellen van het schoolplan?

Het team van de basisschool is gezamenlijk verantwoordelijk voor het opstellen van het schoolplan. De directeur speelt hierbij een coördinerende rol.

VV4: Wat staat er in het schoolplan?

Het schoolplan bevat onder andere de visie, doelen, het onderwijsprogramma, de leerlingenzorg, de kwaliteitszorg en de huishoudelijke regels van de school.

VV5: Hoe worden ouders betrokken bij het opstellen van het schoolplan?

Ouders worden betrokken bij het opstellen van het schoolplan door middel van een ouderpanel of klankbordgroep. Zij kunnen input leveren en meedenken over de ontwikkelingen binnen de school.

VV6: Wat gebeurt er als de doelen uit het schoolplan niet worden behaald?

Als de doelen uit het schoolplan niet worden behaald, worden deze geëvalueerd en kunnen er vervolgstappen worden genomen. Er kan bijvoorbeeld een plan van aanpak worden opgesteld om de doelen alsnog te behalen.

VV7: Hoe wordt de kwaliteit van het onderwijs bewaakt?

De kwaliteit van het onderwijs wordt bewaakt door middel van regelmatige evaluaties, leerling- en ouderenquêtes, en het volgen van ontwikkelingen en trends in het onderwijsveld. Indien nodig worden er verbeteracties ondernomen.

VV8: Wat houdt de leerlingenzorg in?

De leerlingenzorg richt zich op het welbevinden en de ontwikkeling van de leerlingen. Het omvat onder andere het signaleren van problemen, het bieden van extra ondersteuning en het monitoren van de voortgang van de leerlingen.

VV9: Wat is de rol van de ouders bij het schoolplan?

Ouders hebben inspraak bij het opstellen van het schoolplan en kunnen suggesties en ideeën aandragen. Zij worden ook geïnformeerd over de inhoud van het schoolplan en kunnen meedenken over de ontwikkelingen binnen de school.

VV10: Wat is het belang van een goede samenwerking tussen school en ouders?

Een goede samenwerking tussen school en ouders is essentieel voor de ontwikkeling en het welbevinden van leerlingen. Het zorgt voor een stimulerende leeromgeving en bevordert de betrokkenheid van ouders bij het onderwijsproces.