Openen – Geboorteplan Voorbeeld

Voorbeeld Geboorteplan – maken en invullen – Openen im WORD (doc)– en PDF


Introductie:

Lieve verloskundigen en andere zorgverleners,

Als aanstaande ouder(s) willen wij graag ons geboorteplan met jullie delen. We hebben zorgvuldig nagedacht over onze wensen en voorkeuren tijdens de bevalling en hopen dat jullie ons kunnen ondersteunen en begeleiden op de manier die het beste bij ons past. We realiseren ons echter dat geboortes onvoorspelbaar kunnen zijn en we zijn flexibel genoeg om ons plan aan te passen als dat nodig is, met jullie professionele begeleiding.

Algemene informatie:

Naam: [Voeg je naam toe]

Geplande bevallingsdatum: [Voeg de geplande bevallingsdatum toe]

Zorgverlener(s): [Voeg namen en contactgegevens van zorgverleners toe]

Voorkeurslocatie:

Onze voorkeur gaat uit naar een thuisbevalling/ziekenhuisbevalling/geboortecentrumbevalling. Het belangrijkste voor ons is dat we ons veilig en comfortabel voelen tijdens de bevalling.

Begeleiding tijdens de bevalling:

We staan open voor zowel een verloskundige als een doula tijdens de bevalling. We willen graag dat zij ons ondersteunen, ons informeren en ons geruststellen gedurende het hele proces.

Pijnbestrijding:

Ons plan is om de bevalling zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen zonder medicinale pijnbestrijding. We willen echter openstaan voor opties zoals waterbevalling, ademhalingstechnieken, massage en andere niet-medicinale methoden om de pijn te verlichten. Mocht medicinale pijnbestrijding nodig zijn, willen we hier graag uitvoerig overleg over voeren met onze zorgverleners.

Huid-op-huidcontact en borstvoeding:

Direct na de geboorte willen we graag dat ons kindje bij ons op de borst wordt gelegd voor huid-op-huidcontact. We zouden graag de gelegenheid willen hebben om ons kindje zelf aan te leggen voor borstvoeding, als dit mogelijk is. We ontvangen graag advies en ondersteuning van onze zorgverleners om succesvol borstvoeding te kunnen geven.

Medische interventies:

We begrijpen dat in sommige situaties medische interventies noodzakelijk kunnen zijn. We vertrouwen volledig op de expertise van onze zorgverleners om in het belang van de gezondheid en veiligheid van ons en ons kindje te handelen. We willen graag op de hoogte worden gehouden van elke mogelijke interventie en betrokken worden bij het besluitvormingsproces.

Mogelijke complicaties:

We begrijpen dat er zich tijdens de bevalling onvoorziene complicaties kunnen voordoen. We vertrouwen erop dat onze zorgverleners ons adequaat zullen informeren en ons bijstaan in het nemen van beslissingen die nodig zijn voor de gezondheid en veiligheid van ons en ons kindje.

Na de geboorte:

Direct na de geboorte willen we graag dat ons kindje bij ons blijft, tenzij medische redenen anders vereisen. We willen graag hulp en begeleiding ontvangen bij het geven van de eerste verzorging aan ons kindje.

Afscheidswoord:

We willen jullie bedanken voor jullie ondersteuning tijdens deze bijzondere periode. Wij hebben vertrouwen in jullie expertise en kijken ernaar uit om samen een positieve en veilige geboorte-ervaring te hebben.

Vriendelijke groeten,

[Voeg je naam toe]

Voorbeeld Geboorteplan Schrijven en opstellen – Openen im WORD (doc)– en PDF

Meer Voorbeeld Geboorteplan



Geboorteplan
Voorbeeld
PDF – WORD (doc)
Gebruikersrecensies: ⭐⭐⭐⭐⭐ 4,68

Vraag 1:

Wat is een geboorteplan?

Een geboorteplan is een document waarin je je wensen en voorkeuren voor de bevalling beschrijft.

Vraag 2:

Waarom is het belangrijk om een geboorteplan te hebben?

Een geboorteplan helpt je om je verwachtingen en wensen met het medisch team te communiceren, zodat zij hier rekening mee kunnen houden tijdens de bevalling.

Vraag 3:

Wat moet ik in mijn geboorteplan opnemen?

In je geboorteplan kun je onder andere je wensen ten aanzien van pijnbestrijding, houdingen tijdens de bevalling en eventuele medische interventies opnemen.

Vraag 4:

Wanneer moet ik mijn geboorteplan opstellen?

Het is aan te raden om je geboorteplan ruim voor de uitgerekende datum op te stellen, zodat je voldoende tijd hebt om het met je zorgverleners te bespreken.

Vraag 5:

Kan ik tijdens de bevalling nog van gedachten veranderen over mijn geboorteplan?

Ja, het is altijd mogelijk om tijdens de bevalling van gedachten te veranderen. Een geboorteplan is geen vaststaand document, maar dient als richtlijn voor het medisch team.

Vraag 6:

Moet ik mijn geboorteplan met mijn zorgverleners bespreken?

Ja, het is belangrijk om je geboorteplan vooraf met je zorgverleners te bespreken, zodat zij op de hoogte zijn van je wensen en deze kunnen respecteren tijdens de bevalling.

Vraag 7:

Wat gebeurt er als er tijdens de bevalling afwijkingen optreden ten opzichte van mijn geboorteplan?

In geval van medische noodzaak kan het zijn dat bepaalde wensen uit je geboorteplan niet kunnen worden uitgevoerd. Het medisch team zal altijd handelen in het belang van jou en je baby.

Vraag 8:

Kan ik een geboorteplan krijgen van het ziekenhuis of de verloskundige praktijk?

Ja, veel ziekenhuizen en verloskundige praktijken hebben standaard geboorteplannen die je kunt gebruiken als leidraad bij het opstellen van je eigen geboorteplan.

Vraag 9:

Kan ik mijn geboorteplan aanpassen tijdens de bevalling?

Ja, het is mogelijk om je geboorteplan aan te passen tijdens de bevalling als je dit wilt. Bespreek eventuele wijzigingen altijd met je zorgverleners.

Vraag 10:

Moet ik een geboorteplan hebben als ik een bevalling in het ziekenhuis plan?

Een geboorteplan is niet verplicht, maar wordt wel vaak aangeraden. Het kan je helpen om je wensen te communiceren en je meer controle te geven over de bevalling, ook in het ziekenhuis.